Den legendariska basketspelaren Charles Barkley

Charles Barkley är en av de bästa basketspelarna fortfarande vid liv idag, och hans meriter som power forward med sin aggressiva stil och utstrålning gjorde honom till en levande legend, som fortfarande arbetar med sporten som han älskar. I skrivande stund är Charles 55 år gammal, men under sin aktiva karriär hann han bli 11-faldig NBA All-star och han var en dominant och ihärdig returtagare. Trots sin något kortare längd jämfört med de andra spelarna lyckades Barkley åstadkomma över 20 000 poäng i NBA:s historia.Utöver detta har han tagit över 10 000 returer och lyckats med hela 4 000 assists, vilket är en väldigt stor mängd för en enda spelare. Charles tävlade även i OS 1992 och 1996, och tog två guldmedaljer med USA:s herrlag för basket, som även kallades för ”the Dream Team”.

Ingår i bästa spelare genom tiderna

NBA hade ett 50-årigt jubileum och då utnämndes han till en av NBA:s 50 bästa spelare genom tiderna, vilket väldigt få har lyckats med. Charles Barkley är ett namn som garanterat kommer gå in i historien som en av de bästa basketspelarna i världen, och hans kärlek och passion för sporten har inte tagit slut även efter hans aktiva karriär. Han arbetar för tillfället som kommentator och studioanalytiker för TNT Network i USA där han kommenterar NBA matcher.

USA:s ligor är förebilder

Att se spelare som dessa är något alldeles unikt och USA har verkligen lyckats att samla ihop de allra bästa spelarna i världen till sina ligor oavsett om det gäller NBA, NHL eller NFL. Detta är något som gör de Förenta Staterna till absolut världsbästa när det gäller professionella sporter och ligor, och även ett föredöme för andra länder som önskar att gå i liknande fotspår. Den enda egentliga skanadalen som omgärdat Charles Barkley är hans gamla spelvanor som det konservativa USA inte uppskattade.Om du aldrig har sett en NBA-match så har du verkligen gått miste om något alldeles speciellt. Du får inte se Barkley i action, men det är en fröjd att se och njuta av vid tillfälle, så passa på nästa gång du har möjlighet. Förhoppningsvis så har denna artikel vidgat dina vyer något när det gäller basket som sport, men även dess hjältar som Charles Barkley.